Praktische informatie


Locatie

Ik werk op mijn thuis locatie in Sint-Oedenrode aan de rand van de

Vresselse Bossen. Een heerlijke plek om te zijn waar rust heerst en je volledig jezelf kunt en mag zijn. 


Daarnaast is het mogelijk dat ik bij jou en je eigen paard kom voor een sessie.

Of op een andere locatie die voor jou passend is. In overleg is er veel mogelijk. 


Kosten
De kosten van een sessie op onze thuis locatie te Sint-Oedenrode bedraagt €80,00 en duurt gemiddeld een uur. 
De sessies vinden doorgaans om de 2 weken plaats. 

Indien je graag wil dat ik op een andere locatie kom waar paarden beschikbaar zijn?
Dan zijn de kosten €100,00 per sessie inclusief reiskosten.  

Sinds het corona-tijdperk is het mogelijk om verkorte sessies te nemen. Vanuit mijn omgeving kreeg ik signalen dat mensen die heel fijn vinden om korte sessies per week te hebben in deze moeilijke tijden. Even een korte sessie om te sparren. Deze duren maximaal 30 minuten en kunnen zowel in de praktijk gedaan worden, als online, als telefonisch. De kosten zijn hiervoor €45,00 per afspraak.

Zijn de kosten lastig voor je en wil je wel graag hulp en ondersteuning? Neem dan contact met me op om samen te kijken naar andere opties. Enkele daarvan staan hieronder:

Vergoeding
Er zijn een aantal mogelijke opties wat vergoeding betreft: 

  Ik ben bij beroepsvereniging VBAG  aangesloten waardoor er een mogelijkheid is voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit de alternatieve zorg van het aanvullende pakket bij je zorgverzekeraar. Vraag het goed na bij je zorgverzekeraar of mijn beroepsvereniging geaccepteerd is door de verzekeraar. De prestatiecode waar mijn sessies onder vallen: 24513 voor lichaamsgerichte psychotherapie.

Voor kinderen kun je soms een aanvraag doen bij je gemeente voor een PGB, oftewel een Persoons Gebonden Budget. Per gemeente is het verschillend of ze deze afgeven of niet. Vraag er naar en ik help je graag met het invullen van de gevraagde gegevens. De prijs is hiervan anders ivm tarieven die gemeentes vooraf bepaald hebben voor de hulpaanbieders. Laat je gemeente contact opnemen met me om de mogelijkheden door te spreken.


 Tenslotte zijn er werkgevers die hun werknemers graag vooruit helpen  en ondersteunen een traject financieel soms. Zeker als je klachten werk gerelateerd zijn. Ga in gesprek met je werkgever om te zien of deze je hierin kan steunen.

Heb je nog vragen of twijfel je welke weg je het beste kunt bewandelen, stel ze gerust.


Praktische info voor de sessies:
De sessies vinden praktisch altijd buiten plaats. Pas je kleding daar goed op aan als je een afspraak hebt. 

Trek dichte schoenen aan.  Dit  in verband met de veiligheid.

In principe gaat de sessie altijd door. Ook als het regent of koud is! Kleed je daarop als je een afspraak hebt staan met ons.

Sessies kunnen kosteloos afgezet worden mits je 48 uur van te voren contact opneemt met me. Zeg je de geplande sessie binnen de 48 uur af ben ik genoodzaakt om 50% van de sessie in rekening te brengen.

 

Je ontvangt na de sessie een factuur per mail van me zodat je het bedrag kunt overmaken naar ons. 

Ervaring met paarden is geen must om de sessies in te gaan. Ik leg je bij de start van alles uit over de paarden en hun gedrag. We werken in principe naast en soms op het paard. Het is overigens niet te vergelijken met paardrijden. 

 Komt je kind voor een sessie dan is het wenselijk dat je als ouder erbij blijft zodat je ziet wat je kind doet in de sessies. Daarbij kun je betrokken worden in het groeiproces van je kind. Ik ben er van overtuigd dat een kind het niet alleen kan en hoeft te doen. Het gehele systeem gaat mee in de veranderingen die er ontstaan. 


Klacht - en tuchtrecht:

Heeft een een klacht, die we niet in goede onderlinge overeenstemming op kunnen lossen, zie dan hier voor uw Rechten m.b.t. klacht,- en tuchtrecht:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/een-tip-of-klacht-indienen-bij-de-ap

 

Het is mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klachten of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is aangesloten bij: Quasir via de beroepsvereniging. Bereikbaar via bemiddeling@quasir.nl 

 

Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschillencommissie, Stichting Zorggeschil en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van de RBCZ. Voor meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging VBAG: https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/.

De sessies vinden enkel op afspraak plaats. 

Voor de mogelijkheden check onze facebookpagina

 

 Lid van beroepsvereniging VBAG

 

 

 

 

 

                     Geregistreerd bij de RBCZ


De meeste foto's op deze site zijn gemaakt door  Jeroen Maas Fotografie  ,  Lovana Fotografie  & Peggy Roegiers