Over mij

Wie is de persoon achter deze coachpraktijk? 


Ik ben Patricia Vermeer, trotse moeder van 1 zoon en baasje van 3 honden.

In de jaren voordat ik mijn praktijk startte veranderde er veel voor mij op persoonlijk vlak. Met name voor en door mijn zoon kwam ik in aanraking met diverse opties op het gebied van hulpverlening. Het liep tussen ons niet goed mede doordat hij een diagnose had gekregen van hechtingsproblematiek.

 

De hulp die we kregen was fijn. Wat me opviel was dat de meeste hulpverleners niet vanuit hun eigen ervaringen wisten hoeveel hindernissen en uitdagingen hechtingsproblematiek geeft in het dagelijkse leven in zowel het gezin als voor de omgeving.

Aan de buitenkant zie en merk je bij de meeste onveilig gehechte kinderen namelijk weinig. Ze weten zich vaak goed aan te passen voor een tijdje aan de buitenwereld. Echter thuis op hun veilige plek durven ze zichzelf te zijn. En dat kan zich uiten in heel veel vormen. Een van de bekendste is het aantrekken en afstoten van de mensen die het dichtste bij staan. In ons geval, ik als moeder-zijnde. Opmerkingen als je moet consequenter zijn of breng hem maar een paar weken hier hoorde ik regelmatig voorbij komen.

 

Dit maakte dat ik mezelf ook ben gaan verdiepen in wat er wel kan. In eerste instantie door veel te gaan lezen en zoeken op internet. Zelf ben ik in therapie gegaan bij een CREF-behandelaar. Daar zat een deel van de oplossing voor de moeilijke verbinding tussen mij en mijn zoon. Het verwerken van mijn eigen pijn en onverwerkte stukken.

 

Een vervolg hierop was dat ik na het het volgen van diverse opleidingen waaronder kindercoach en NLP coach de opleiding tot CREF-behandelaar ben gaan volgen. En nog steeds blijf ik mezelf ontwikkelen door ieder jaar minimaal 1 opleiding of training te volgen. Daarnaast blijf ik ook in beweging in mijn eigen proces bij een van mijn collega's daar ik weet hoe fijn het is om jezelf te blijven onderzoeken en beter te leren kennen.

 

Dat dit zoveel in werking zou zetten dit proces dat ik doorliep samen met mijn zoon had ik niet verwacht. Ik merkte dat ik andere ouders en kinderen die vastlopen in hun gezin en hun omgeving graag zou willen ondersteunen door met ze mee te lopen en van daaruit is mijn praktijk Robin's Flow Coaching ontstaan.

Mijn eigen praktijk waarin ik samen met de paarden meeloop met kinderen en volwassenen die op eigen kracht weer in hun kracht willen komen


  Wat zou je weten als je me echt zou kennen.... Een paar leuke weetjes   

 

 Ik gruwel van kikkers. Ja echt waar. Heb er zelfs een keer mijn zoon voor wakker gemaakt om de kikker die in onze wc zat (we vragen ons nog steeds af hoe die daar terecht is gekomen) te vangen en buiten te zetten.

 

 Ik neem me iedere dag voor om op tijd naar bed te gaan en op de een of andere manier sluipt het er steeds in dat ik toch weer later naar bed ga dan ik in de planning had. 

 

 Sushi en tapas mijn favoriete eten is als ik ga uiteten. 🍣🍤 Ow en bij andere restaurants kijk ik eerst naar de dessertkaart en pas daar mijn eten op aan. 🙈

 

 Met regelmaat spelen mijn zoon en ik het spel Uno. We zijn er erg gedreven in en spelen vaak heel wat potjes achter elkaar. 

 

 Stilzitten is een van mijn grootste uitdagingen. Ik heb dat echt moeten leren om mijn rust te nemen. Het gaat me steeds beter af.


De sessies vinden enkel op afspraak plaats. 

Voor de mogelijkheden check onze facebookpagina

 

 Lid van beroepsvereniging VBAG

 

 

 

 

 

                     Geregistreerd bij de RBCZ


De meeste foto's op deze site zijn gemaakt door  Jeroen Maas Fotografie  ,  Lovana Fotografie  & Peggy Roegiers