Nieuws

Vak Interventie met Paarden - VIP opleiding
Op maandag 7 september 2020 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen van de VIP-opleiding:  Vak Interventie met Paarden.

Met de inzet van de paarden worden de executieve functies zoals plannen, gedrag, organiseren, impulscontrole en emotieregulatie ontwikkeld of versterkt.
Executieve functies zijn te omschrijven als de regelfuncties van ons brein. Deze hebben we vooral nodig in nieuwe situaties waarin er een snelle of flexibele aanpassingen in ons gedrag nodig is  in het dagelijkse leven. 

Als bij een kind dit nog niet goed ontwikkelt is kan dit leiden tot moeite met huiswerk maken, overzicht houden, concentratie, moeite met taken afmaken of er aan beginnen. Met de inzet van de paarden om op deze manier het kind letterlijk in beweging te zetten, in de buitenlucht bezig zijn om op deze manier concrete en intense ervaringen op te doen. Door deze ervaringen kan er een transfer naar de thuissituatie of op school gemaakt worden waardoor het geleerde daar ook toegepast kan worden.

Bewegend leren is zoveel leuker dan stilzitten!

Benieuwd of het iets voor jouw kind is? Of heb je vragen wat het precies inhoudt? Stuur me gerust een berichtje en leg je het graag uit. 


Vergoeding en aansluiting beroepsvereniging

Vanaf april 2020 ben ik aangesloten bij de BATC beroepsvereniging. Dit betekent dat ik middels de 5 natuurgerichte principes werk en door verschillende zorgverzekeraars vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering gedeeltelijk vergoed kan worden voor de sessies die ik geef samen met de paarden.

Ben je benieuwd of jouw zorgverzekeraar mij gedeeltelijk vergoed?  Informeer er naar bij jouw zorgverzekeraar. Hiervoor heb je mijn nieuwe AGB-code nodig welke in aanvraag is via de BATC.
Zodra dit alles rond is staat het logo van de BATC en de nieuwe AGB-code op de factuur zodat je deze kunt insturen indien jouw zorgverzekeraar mij vergoed. 


NIEUWE OPLEIDING VAKTRAINING INTERVENTIE met het PAARD (VIP) 

In september 2019 ben ik gestart met een nieuwe opleiding om mijn rugzak verder uit te breiden. Door de meerdere aanvragen voor kinderen die moeite hebben met hun executieve functies goed in te zetten ben ik gaan zoeken naar een nieuwe werkvorm om te kunnen inzetten. En die heb ik gevonden in de VIP opleiding bij d'n Hoef te Lierop.

Kinderen en tieners met specifieke hulpvragen zijn er vaak bij gebaat wanneer ze ondersteuning krijgen bij het versterken van hun executieve functies. Het is bewezen dat hulpverlening met paarden hierbij zeer effectief is. Het paard heeft een positief effect op het leervermogen, de zelfreflectie en de bewustwording van kinderen. In deze SKJ-geregistreerde opleiding leert de HBO-geschoolde professional hoe paarden methodisch en ervaringsgericht kunnen worden ingezet ter versterking van de executieve functies.
Meer informatie is te lezen op: https://www.dnhoef.nl/aanbod/vaktraining-interventie-met-het-paard/ 


LIDMAATSCHAP VERENIGING PAARDEN COACHING NEDERLAND

 

Vanaf juli 2019 ben ik aangesloten bij Vereniging Paarden Coaching Nederland. 

De Vereniging Paarden Coaching Nederland is de beroepsvereniging voor paardencoaching. V-PCN staat primair voor het borgen van de kwaliteit ten behoeve van het coachen met behulp van paarden in Nederland. 
Ik vind het belangrijk om aangesloten te zijn bij een vereniging die de belangen behartigd van mij als coach en daarnaast dat ik ook aan kwaliteitseisen voldoe zodat de zorg die ik bied beter gewaarborgd blijft. Tevens zal er door de contacten met collega's intervisie plaatsvinden en bijeenkomsten zodat ik ook in ontwikkeling zal blijven. 

Daarnaast wil de V-PCN zich inzetten om te realiseren dat coaching met paarden (deels) vergoed gaat worden vanuit bijvoorbeeld de ziektekostenverzekering of via het UWV. Als dat zover is laat ik dat uiteraard zo snel mogelijk weten!


CREF BEHANDELAAR

Met heel veel trots mag ik vertellen dat ik eind 2018 met succes de opleiding tot CREF behandelaar heb afgerond bij IKEV Centraal te Overberg. 

Ik ga met heel veel gedrevenheid deze methode inzetten samen met de paarden om op deze manier ieder die bij me komt te begeleiden op die weg naar hun authentieke zelf. 
Zowel in Sint-Oedenrode als in Helvoirt werk ik met de CREF methode®. 


CREF BEHANDELAARSOPLEIDING 

In maart 2018 ben ik gestart met de behandelaarsopleiding van de CREF-methode® bij IKEV.
Een intense opleiding waarbij ik samen met mijn collega studenten en de docenten iedere stap doorloop die mijn toekomstige cliënten voor deze methode ook doorlopen.
Hierdoor ga ik aan de slag met mijn eigen helingsproces waardoor ik in staat ben om straks ieder die bij mij in therapie komt goed kan begeleiden in zijn of haar eigen proces. 

Meer informatie over wat de CREF-methode® voor je kan betekenen kun je terugvinden in dit filmpje:


EMDR  (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) 
Volgens de CREF-methode®
In november 2017 ben ik gestart met de opleiding EMDR bij het Coachend Paard te Oud Alblas. Dit is volgens de CREF-methode® van IKEV. 
Dit houdt in dat ik specialistische kennis en vaardigheden op doe over alles wat te maken heeft met angst, paniekaanvallen en traumaproblematiek. 
Tevens gaan we tijdens de opleiding dieper in op de theorieën rondom het brein. 

 

Ik kan in de toekomst op verschillende vlakken EMDR inzetten onder andere angsten, trauma's, woede-uitbarstingen, vergeetachtigheid, moeite met concentratie en lichamelijke klachten.
Op 18 maart 2018 heb ik mijn certificaat in ontvangst mogen nemen en kan hier ouder en kind ondersteunen op het gebied van traumaverwerking


Theekransjes

 

Op 11 september 2017 heb ik bij Anne Fermont van Praktijk Pink de spoedcursus Theekransjes geven gevolgd. En dit betekent dat ik vanaf nu ook Theekransjes mag geven volgens deze methode naar het idee van Elske Kolkman van coachingspraktijk Fiederelske.

Voor meer informatie zie het kopje "Workshops" 


Stichting ZorgDier Nederland


In 2017 kwam ik in contact met Stichting ZorgDier Nederland via een oproep op facebook.

Ze waren op zoek naar mensen die als vrijwilliger met hun huisdier 1x per week op bezoek wilden gaan bij een van de cliënten van de GGzE in en rondom Eindhoven. Dat leek me ontzettend leuk om met Flow te gaan doen om zo waarde te mogen toevoegen aan iemands leven, waardoor ik me aangemeld heb hiervoor.

Na een training en evaluatie van mij en Flow hebben we in september het certificaat in ontvangst mogen nemen en gaan we nu wekelijks op bezoek bij een van de cliënten van de GGzE. Bijzondere aan dit project is dat wij tot de eerste lichting behoren die werken met psychiatrische patiënten. Iets wat uniek is in Nederland. 
Het is prachtig om te zien en horen dat iemand iedere week uitkijkt naar de wandeling die we samen maken. Instagram

Wist je dat we een instagram account hebben?
Je vindt ons via:  https://www.instagram.com/robinsflowcoaching/Facebook

 

De praktijk heeft ook een eigen facebookpagina waarop iedere dag wel iets gedeeld wordt. 
En we vinden het leuk als je ons een like geeft en onze pagina wil delen met anderen zodat we nog meer kinderen en hun ouders kunnen helpen groeien in hun eigen kracht. 

 

Klik op het plaatje en je komt op de facebookpagina uit  

 

 

 

 

Lid van beroepsorganisatie BATC

De meeste foto's op deze site zijn gemaakt door  Jeroen Maas Fotografie