Nieuws


 VBAG  - Een nieuwe beroepsvereniging! 

 

Met ingang van 1 oktober ben ik aangesloten bij de VBAG, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. 

Dat betekent dat de sessies  gedeeltelijk vergoed worden, indien je pakket alternatieve zorg bevat en de VBAG opgenomen heeft in hun bestand. 
Daarnaast betekent het dat er van mij verwacht word dat ik mijn opleidingen up-to-date houdt. Dit houdt in dat ik jaarlijks bijscholingen dien te volgen om zo bij te blijven in de ontwikkelingen in het vakgebied en me verder ontwikkel zodat ik jou beter kan ondersteunen. Op deze manier wordt de kwaliteit van mijn praktijk op hoogte gehouden.

Tevens is er een klachten en geschillencommissie waar indien nodig informatie ingewonnen kan worden.  
Daarnaast ben ik aangesloten bij de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. De RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

Ben je benieuwd wat de VBAG inhoudt klik dan op de afbeelding en je komt zo op de website van de VBAG terecht waar je alles terug kunt lezen.  Alles over de RBCZ kun je op hun website terugvinden. 


EFT - Emotional Freedom Technique
Sinds begin juni 2021 heb ik een nieuwe methodiek in de praktijk om in te zetten,  EFT.

EFT (Emotional Freedom Technique) is een methode waarmee je emotionele bagage kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verminderen.

Het gevolg is dat je lekkerder in je vel zit en zelfs wanneer je last hebt van stress … dan heb je EFT als tool om daar zelf snel iets mee te doen. EFT kan je in korte tijd leren, en daarmee heb je de sleutel in handen om je dagelijkse leven, en die van anderen, een stuk aangenamer te maken.

Met EFT kun je emotionele bagage loslaten in plaats van ermee te moeten leren leven.

 

Emoties hebben invloed op ons lichaam. Wanneer we ons gestrest voelen, is dat meetbaar in ons lichaam door een verhoogde hartslag en bloeddruk, we zweten meer, etc.

De stresshormonen die vrijkomen bij angst, spanning en depressie onderdrukken ons immuunsysteem. En dat is de reden waarom EFT vaak kijkt naar de emotionele aspecten van de klacht (zelfs bij lichamelijke klachten).

 

EFT kan toegepast worden bij:

  • Angsten en fobieën zoals bloosangst, spreekangst, vliegangst, autorij-angst, hoogtevrees, pleinvrees, claustrofobie, spinnenangst, faalangst etc.
  • Stressklachten en stress-gerelateerde klachten zoals hartkloppingen, uitstelgedrag, burn-out, overspannenheid, perfectionisme.
  • Heftige emoties n.a.v. heftige voorvallen en trauma’s, zoals boosheid, frustratie, verdriet, paniekaanvallen, hyperventilatie, machteloosheid, depressie, slachtoffergevoel, schaamte.
  • Rouwverwerking.
  • Gevoel van machteloosheid.

De techniek kan op ieder moment ingezet worden. En het mooie van deze methodiek is dat je het ook thuis zelf kunt toepassen.  Benieuwd wat het jou kan brengen? Plan je afspraak in met mij, ik vertel je er alles over en laat je het ervaren.


Prijsverhoging
Met ingang van 1 augustus 2021 zullen de prijzen van de sessies verhoogd worden.
De prijs van een sessie op onze thuisbasis in Sint-Oedenrode is nu €75,00 en zal per 1 augustus verhoogd worden naar €80,00.
Sessies die op andere locaties plaatsvinden zijn nu €95,00 en die worden per 1 juli €100,00.

Voor alle klanten die momenteel al trajecten hebben lopen zullen de oude prijzen gehanteerd worden tot en met 31 december 2021. Dus start je voor 1 augustus met sessies pak je de oude prijs mee tot het einde van het jaar.


Voetreflex

Sinds maart 2021 heb ik ook mijn opleiding voor voetreflex afgerond en geef ik voetreflexbehandelingen bij mij thuis. In de zomer als het weer het toelaat zal het ook mogelijk zijn om een behandeling bij de paarden te kunnen ontvangen.

 

Voetreflex is een methode waarbij reflexzones op voeten en onderbenen intensief worden gemasseerd. Het helpt het zelfherstellende vermogen van het lichaam bevorderen en zo het natuurlijke evenwicht herstellen. En daarnaast zorgt zo’n behandeling er eveneens voor dat je je ontspannen voelt en gewoonweg beter in je vel zit.

 

Er zijn twee vormen van voetreflex
Je hebt de neurologische behandeling welke vooral gericht is op het fysieke lichaam. De massagegrepen zijn steviger en met gerichte druk wordt er op verschillende zones gewerkt.
Dan heb je de energetische behandeling. Deze is gericht op het emotionele en mentale welzijn. Deze manier is zachter en langzamer waardoor de emotionele processen worden ondersteunen.
In de behandelingen die ik geef combineer ik deze vormen. 

Benieuwd of het iets voor jou is? 
Maak je afspraak bij mij door me een berichtje te sturen. Je bent van harte welkom om plaats te nemen op de behandeltafel. 


Afscheid nemen en welkom heten
- er zit soms een flinterdunne scheidingslijn tussen - 

 

Zo ben je dolgelukkig als je te horen krijgt dat je de trotse eigenaresse bent geworden van Ted, een Nederlands Trekpaard en een paar dagen ben je intens verdrietig door het onverwachte afscheid van Douwe.

Afscheid en een welkom ligt zo dichtbij elkaar, dat heb ik wel ervaren. 

Op vrijdag 5 februari hebben we afscheid genomen van Douwe en op zondag 14 februari kwam Ted aan. 
Heel dubbel en het voelde al een ware rollercoaster.

Douwe wordt nooit vergeten. Daarvoor heeft hij een te grote plek in ons hart gekregen. En Ted is geen vervanger van. Hij is zijn unieke zelf en de komende tijd staat in het teken van elkaar leren kennen en ontdekken. 
Ik weet zeker dat Douwe van boven met ons mee kijkt en hier en daar Ted een en ander zal influisteren.

We started with a simple "Hello..."

but ended with a beautiful friendship..... 
How lucky I was to have you
what makes saying goodbye so hard
💛


Vak Interventie met Paarden - VIP opleiding
Op maandag 7 september 2020 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen van de VIP-opleiding:  Vak Interventie met Paarden.

Met de inzet van de paarden worden de executieve functies zoals plannen, gedrag, organiseren, impulscontrole en emotieregulatie ontwikkeld of versterkt.
Executieve functies zijn te omschrijven als de regelfuncties van ons brein. Deze hebben we vooral nodig in nieuwe situaties waarin er een snelle of flexibele aanpassingen in ons gedrag nodig is  in het dagelijkse leven. 

Als bij een kind dit nog niet goed ontwikkelt is kan dit leiden tot moeite met huiswerk maken, overzicht houden, concentratie, moeite met taken afmaken of er aan beginnen. Met de inzet van de paarden om op deze manier het kind letterlijk in beweging te zetten, in de buitenlucht bezig zijn om op deze manier concrete en intense ervaringen op te doen. Door deze ervaringen kan er een transfer naar de thuissituatie of op school gemaakt worden waardoor het geleerde daar ook toegepast kan worden.

Bewegend leren is zoveel leuker dan stilzitten!

Benieuwd of het iets voor jouw kind is? Of heb je vragen wat het precies inhoudt? Stuur me gerust een berichtje en leg je het graag uit. 


NIEUWE OPLEIDING Vaktraining Interventie met het PAARD (VIP) 
In september 2019 ben ik gestart met een nieuwe opleiding om mijn rugzak verder uit te breiden. Door de meerdere aanvragen voor kinderen die moeite hebben met hun executieve functies goed in te zetten ben ik gaan zoeken naar een nieuwe werkvorm om te kunnen inzetten. En die heb ik gevonden in de VIP opleiding bij d'n Hoef te Lierop.

Kinderen en tieners met specifieke hulpvragen zijn er vaak bij gebaat wanneer ze ondersteuning krijgen bij het versterken van hun executieve functies. Het is bewezen dat hulpverlening met paarden hierbij zeer effectief is. Het paard heeft een positief effect op het leervermogen, de zelfreflectie en de bewustwording van kinderen. In deze SKJ-geregistreerde opleiding leert de HBO-geschoolde professional hoe paarden methodisch en ervaringsgericht kunnen worden ingezet ter versterking van de executieve functies.
Meer informatie is te lezen op: https://www.dnhoef.nl/aanbod/vaktraining-interventie-met-het-paard/ 


CREF behandelaar
Met heel veel trots mag ik vertellen dat ik eind 2018 met succes de opleiding tot CREF behandelaar heb afgerond bij IKEV Centraal te Overberg. 

Ik ga met heel veel gedrevenheid deze methode inzetten samen met de paarden om op deze manier ieder die bij me komt te begeleiden op die weg naar hun authentieke zelf. 
Zowel in Sint-Oedenrode als in Helvoirt werk ik met de CREF methode®. 


CREF Behandelaarsopleiding
In maart 2018 ben ik gestart met de behandelaarsopleiding van de CREF-methode® bij IKEV.
Een intense opleiding waarbij ik samen met mijn collega studenten en de docenten iedere stap doorloop die mijn toekomstige cliënten voor deze methode ook doorlopen.
Hierdoor ga ik aan de slag met mijn eigen helingsproces waardoor ik in staat ben om straks ieder die bij mij in therapie komt goed kan begeleiden in zijn of haar eigen proces. 

Meer informatie over wat de CREF-methode® voor je kan betekenen kun je terugvinden in dit filmpje:


EMDR  (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) 
Volgens de CREF-methode®
In november 2017 ben ik gestart met de opleiding EMDR bij het Coachend Paard te Oud Alblas. Dit is volgens de CREF-methode® van IKEV. 
Dit houdt in dat ik specialistische kennis en vaardigheden op doe over alles wat te maken heeft met angst, paniekaanvallen en traumaproblematiek. 
Tevens gaan we tijdens de opleiding dieper in op de theorieën rondom het brein. 

 

Ik kan in de toekomst op verschillende vlakken EMDR inzetten onder andere angsten, trauma's, woede-uitbarstingen, vergeetachtigheid, moeite met concentratie en lichamelijke klachten.
Op 18 maart 2018 heb ik mijn certificaat in ontvangst mogen nemen en kan hier ouder en kind ondersteunen op het gebied van traumaverwerking


Theekransjes

Op 11 september 2017 heb ik bij Anne Fermont van Praktijk Pink de spoedcursus Theekransjes geven gevolgd. En dit betekent dat ik vanaf nu ook Theekransjes mag geven volgens deze methode naar het idee van Elske Kolkman van coachingspraktijk Fiederelske.

Voor meer informatie zie deze pagina of onze facebookpagina voor het eerstvolgende theekansje. 


Stichting ZorgDier Nederland

In 2017 kwam ik in contact met Stichting ZorgDier Nederland via een oproep op facebook.

Ze waren op zoek naar mensen die als vrijwilliger met hun huisdier 1x per week op bezoek wilden gaan bij een van de cliënten van de GGzE in en rondom Eindhoven. Dat leek me ontzettend leuk om met Flow te gaan doen om zo waarde te mogen toevoegen aan iemands leven, waardoor ik me aangemeld heb hiervoor.

Na een training en evaluatie van mij en Flow hebben we in september het certificaat in ontvangst mogen nemen en gaan we nu wekelijks op bezoek bij een van de cliënten van de GGzE. Bijzondere aan dit project is dat wij tot de eerste lichting behoren die werken met psychiatrische patiënten. Iets wat uniek is in Nederland. 
Het is prachtig om te zien en horen dat iemand iedere week uitkijkt naar de wandeling die we samen maken. Instagram

Wist je dat we een instagram account hebben?
Je vindt ons via:  https://www.instagram.com/robinsflowcoaching/Facebook

 

De praktijk heeft ook een eigen facebookpagina waarop iedere dag wel iets gedeeld wordt. 
En we vinden het leuk als je ons een like geeft en onze pagina wil delen met anderen zodat we nog meer kinderen en hun ouders kunnen helpen groeien in hun eigen kracht. 

 

Klik op het plaatje en je komt op de facebookpagina uit 


De sessies vinden enkel op afspraak plaats. 

Voor de mogelijkheden check onze facebookpagina

 

 Lid van beroepsvereniging VBAG

 

 

 

 

 

                     Geregistreerd bij de RBCZ


De meeste foto's op deze site zijn gemaakt door  Jeroen Maas Fotografie  ,  Lovana Fotografie  & Peggy Roegiers