Wat kan ik voor je betekenen?

Wanneer ga je naar een coach - therapeut?

Herken jij  jezelf of je kind in een van de volgende dingen: 

 

 Heeft iedere dag onzekerheid invloed op je leven? Of gaat je kind iedere dag onzeker de dag tegemoet? 

 Ervaar je stress als er er wat verwacht wordt van je?
 Loop je veel te piekeren? Of maakt je kind zich meer zorgen dan nodig zou zijn voor zijn of haar leeftijd?
 Heeft je puber last van faalangst?
 Merk je dat je kind veel boos is?  Of juist zich terugtrekt en minder open is? En dat dit van grote invloed is op het gezin?

 Loop jij met veel spanning rond? Of merk je dat je kind erg gespannen is en je weet niet hoe je weer in de ontspanning kunt komen?
 Grenzen aangeven en voor jezelf opkomen vindt je lastig? Of je gunt je kind dat het weerbaarder wordt?

 Merk je dat de maatregelen rondom de corona veel invloed op je gemoedstoestand hebben?
 Zorg je goed voor je omgeving en wil je alles goed doen voor de ander waardoor je jezelf vergeet? Hoe hoog leg je de lat voor jezelf? 

 

Dit lijstje is nog maar een kleine greep van waar je  tegenaan kunnen lopen. Zowel als volwassene als voor een kind. Deze problemen kunnen behoorlijk belemmerend zijn het dagelijks leven. En hoe fijn is het om ermee aan de slag te gaan zodat de belemmering verdwijnt en er weer ruimte ontstaat voor je. Waardoor je weer kunt genieten, groeien en stappen kunt zetten.

Hoe werkt dat nu precies?
Je merkt dat het niet lekker loopt en dat je het anders wil. Of dat nu voor jezelf of voor je kind is. 
Meestal is de eerste stap die je te zetten hebt contact zoeken met mij. Dat kan per mail, telefonisch of via het contactformulier dat hier op de site staat.
Naar aanleiding van je bericht plan ik een telefonische afspraak in om samen kort te hebben over waar je ondersteuning bij zou kunnen gebruiken. Mocht blijken dat er mogelijkheden zijn dan wordt er een afspraak gepland om live kennis te maken bij de paarden. 
Vandaaruit kijken we dan of de paarden en ik jou de ondersteuning kunnen bieden die je zoekt en kan er een 1e afspraak ingepland worden. 

 

Coaching & therapie voor kinderen
De coaching is een begeleiding voor kinderen en hun ouders.

Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je kind. Dat je kind kan opgroeien in veiligheid, in vertrouwen en zichzelf mag zijn met alles wat je kind bij zich heeft. Iets wat ik als moeder als geen ander kan bevestigen.

Ondanks al je inzet kan het toch gebeuren dat het niet lekker gaat. Dat je kind bijvoorbeeld last heeft van onzekerheid, boos is of veel piekert. Dit kan een gevoel van machteloosheid en/of verdriet geven, zowel bij jouw kind als bij jou.

 

Je bent daarmee geen slechte ouder, wel een ouder die hulp kan gebruiken.

Ik  kan je dan ondersteunen zodat je het zelf weer kunt ziet en er voor jezelf en je kind weer kunt zijn.
Er is vaak moed voor nodig om deze hulp te vragen.

Meestal komt er een hulpvraag van de ouder(s) van het kind. Het is van belang dat het kind zelf een hulpvraag ervaart en bereid is tot verandering.

Ik kijk samen met jou en je kind wat jullie samen zouden willen bereiken en hoe jullie dit kunnen bereiken.


Iedere coach heeft zijn of haar eigen specialiteiten en werkwijze. Wat ons allemaal verbindt is dat we geloven in de kracht van het kind en de ouder(s). Je hebt namelijk alle kwaliteiten en antwoorden al bij je. Alleen soms zie je deze niet en kun je met de hulp van een kindercoach deze kwaliteiten, talenten en antwoorden naar boven halen. We werken samen om het zelfvertrouwen te versterken.

Zowel het kind als de ouders doen tijdens het traject zelfkennis op, waarmee jullie samen weer vooruit kunnen.
Als je als ouder goed voor je kind wilt zorgen  moet je eerst goed voor jezelf zorgen.
Hierbij hoort ook dat je hulp vraagt als je het zelf even niet meer weet met bijvoorbeeld de begeleiding van je kind. Ik loop dan een stukje mee. Als ouders wordt je betrokken in het traject omdat jullie je kind kennen en verder gaan waar de begeleiding stopt.

Met jouw/jullie kind ga ik samen kijken waar het kind zelf tegenaan loopt en onderzoeken we dit op diverse mogelijkheden. Dit kan zijn met de inzet van de paarden, creatief werken of bijvoorbeeld in beweging komen. 

Met behulp van onder andere de CREF methode loop ik met je mee zodat jij je stappen kunt zetten die nodig zijn om weer in balans te komen. Ik maak gebruik van verschillende interventies zoals gesprekstechnieken,  EMDR, hypnotherapie,  NLP  en creatieve werkvormen.

En niet te vergeten mijn co-coaches : de paarden en Flow.


Hoe zou het zijn voor je om die vreugde weer terug te krijgen?
Hoe graag zou je weer willen genieten?
En hoe fijn zou je het vinden om rust te vinden in je hoofd en lichaam?

Je leert zo op je eigen manier om te gaan met datgene waar je tegenaan loopt in het dagelijkse leven.

Het bijzondere is dat jouw lichaam vaak wel weet wat goed voor je is en wat je kunt doen.

Het zelf ontdekken, oefenen en ervaren staan centraal.

 

Wanneer je weer bewust bent van je eigen kracht en je de moeilijke punten bent aangegaan, leer je je kwaliteiten gericht in te zetten en zo problemen op te lossen. Het zelfvertrouwen groeit en je kunt weer stevig staan en vertrouwen op je eigen kunnen.

Coachen is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, is afhankelijk van de hulpvraag. Een algemene richtlijn is vier tot zo'n twaalf sessies. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig.
 

Heb je vragen of weet je niet of ik je kan helpen, stuur me een vrijblijvend bericht of bel me.

Ik beantwoord graag je vragen en kijk samen met je naar de groeimogelijkheden van jouw kind of van jezelf als je vastloopt in het dagelijkse leven. 

De sessies vinden enkel op afspraak plaats. 

Voor de mogelijkheden check onze facebookpagina

 

 Lid van beroepsvereniging VBAG

 

 

 

 

 

                     Geregistreerd bij de RBCZ


De meeste foto's op deze site zijn gemaakt door  Jeroen Maas Fotografie  ,  Lovana Fotografie  & Peggy Roegiers