Wat niet tot ons komt via bewustzijn, komt op ons pad als lot

 

 

-- Wat niet tot ons komt via bewustzijn, 

komt op ons pad als lot -- 

~Anna Verwaal~

 

Afgelopen zaterdag 4 mei was ik naar een lezing van Anna Verwaal in Gouda. Deze heeft veel in werking gezet bij me. 

 

Anna Verwaal heeft jaren als onder andere doula gewerkt in Amerika en heeft vele bevallingen vast mogen leggen op camera.

Gedurende al die jaren begon ze dingen op te merken wat er bij de ouders gebeurde tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en dat maakte dat ze er enorm door getriggerd werd en zich erin is gaan verdiepen. Want waar kwamen die gevoelens die de ouders hadden vandaan? Eigenlijk had het iedere keer weer te maken met hun eigen tijd in de baarmoeder tijdens de zwangerschap van hun moeder, of met de geboorte.

Stress of trauma van hun ouders al voor de conceptie, tijdens de conceptie, de zwangerschap zelf en de geboorte. Zelfs van grootouders kun je via het geheugen van je lichaamscellen trauma's meekrijgen waar je nu last van hebt en deze niet kunt plaatsen.
Anna is zich erin gaan vastbijten, onderzoek gaan doen en met vele geleerden gaan praten over haar bevindingen. 

Inmiddels wordt ze over de hele wereld gevraagd te komen spreken over haar ondervindingen en om dat wat ze weet te delen met de rest van de wereld zodat er nog meer bekend over gaat worden. 

 

De dag erna, op zondag, bleef het me bezig houden.... 

Vele vragen gaan door mijn hoofd heen ondanks dat ik er al verschillende beantwoord heb via vragen aan mijn moeder en inzichten welke ik heb gekregen gedurende mijn behandelaarsopleiding van Cref en de sessies die ik met mijn lieve collega-studenten heb gehad en nog heb.

 
En toch blijven de vragen komen

- In welke staat van zijn waren mijn ouders voordat ze aan kinderen begonnen, waarvan ik de 1e ben?

- Op welke manier ben ik ontstaan en hoe waren die 9 maanden in de buik bij mijn moeder? 

- Hoe verliep de bevalling?

- En hoe was het de maanden daarna?

 

Mijn moeder het nu nog verder vragen om mijn antwoorden te krijgen wordt een lastige gezien het feit dat ze dementerende is al ga ik het wel proberen. Ik kan het nog niet loslaten en dat betekent dat ik nog stappen heb te zetten voor mijzelf en duidelijkheid wil vinden.

 

Tegelijkertijd ging er ook van alles door mij heen rondom de periode voor de conceptie van mijn zoon, het zwanger worden, de zwangerschap zelf en de geboorte van mijn zoon. Er waren hier ook al veel kwartjes gevallen echter ook hier gebeurde er veel bij me en snap ik nu nog meer wat maakt dat mijn zoon kan reageren zoals hij reageert.


Vragen die ik jou kan stellen om je eigen acties en reacties na te gaan zijn onder andere:

* Hoe was het voor jou in de baarmoeder die 9 maanden als je 9 maanden mocht blijven zitten?

* Was het daar veilig voor jou? 

* Voelde je je er welkom? 
* Had je het gevoel dat er verbinding was?

* En hoe heb jij je geboorte ervaren?

* Heb je soms emoties, gedachten of bepaalde handelingen waarvan je denkt..... ik snap niet waar het vandaan komt.

 

Grote kans dat dat iets vanuit de periode voor je geboorte of vlak daarna. 

Sterker nog: Het kunnen gevoelens, handelingen of gedachten zijn die van je ouders zijn geweest van voor, tijdens en na de conceptie en zwangerschap. Zelfs van je grootouders. 

En als ouder van een kind of meerdere kinderen kun je dit onbewust doorgeven naar de volgende generatie. Of jij roept het een halt toe zodat dat deel stopt en niet door gegeven zal worden.

 

Pittige tekst voor een blog echter wel een die ik niet meer kan ontkennen met alles wat ik al geleerd had en nog ga leren en ervaren.

 

Mocht je geraakt zijn door deze tekst, vraag je dan eens af hoe het voor jou is geweest? Wil je er iets over kwijt of je hebt vragen weet dat je altijd welkom bent om mij een bericht te sturen. 🙏

 

ps ja ik ben de baby in de afbeelding ❤️

 

 

#robinsflowcoaching #annaverwaal #conceptie #zwangerschap #geboorte #perinataal #prenataal #postnataal #bevallen #geborenworden #traumas #generaties #vader #moeder #grootouders

De sessies vinden enkel op afspraak plaats. 

Voor de mogelijkheden check onze facebookpagina

 

 Lid van beroepsvereniging VBAG

 

 

 

 

 

                     Geregistreerd bij de RBCZ


De meeste foto's op deze site zijn gemaakt door  Jeroen Maas Fotografie  ,  Lovana Fotografie  & Peggy Roegiers